Emaljesmykker: Et spennende tilskudd til smykkeskrinet

Av en eller annen grunn har vi en tendens til å ville oppdatere klesgarderoben, men hva med smykkene? Et veldig fint tilbehør, som også kanskje blir litt glemt, er emaljesmykker. Emaljesmykker ble mye brukt før i tiden, og i dag er det flere som assosierer emaljesmykker med vintage. Men også på nyere smykker er emalje mye brukt. Emaljer er et spennende materiale som tilfører mye karakter og delikate farger.

Hos A&C Oslo har emalje alltid vært en stor favoritt. Emalje tilfører noe eget til smykkene - enten i retning av den nevnte vintage-stilen, noe fargerikt og gøy - eller bare klassisk, tidløst og elegant. Ikke rart emalje er ett av de materialene våre designer virkelig elsker å jobbe med!

Hva er egentlig emalje?

Emalje er tradisjonelt laget av knust glass, gjerne kombinert med farger som smeltes inn. Emalje som begrep dekker både gjennomsiktig, delvis gjennomsiktig og helfarget glassemalje som benyttes både som dekor eller en beskyttende overflate på metallgjenstander – deriblant smykker! 

Vi har emaljerte smykker i masse forskjellig design! Alt fra øredobber til ringer, med og uten detaljer, og med et bredt utvalg av farger. Våre emaljerte smykker er både figurative, ensfargede, flerfarget, i kombinasjon med andre teknikker eller helemaljert. 


Lioness er en klassisk kolleksjon. Smykkene er dekorert med sort emalje og krystallsteiner. Belagt med ekte gull. Løvinnen er et symbol på kvinnelig kraft og representerer visdom, nåde, autoritet, mot og beskyttelse. Bær den som et symbol på din styrke, eller gi den til en “løvinne” i ditt liv. Her kombinert emalje-ringer og armbånd av stener og perler.


1. Emalje-hoops med glitrende krystallstener i ulike farger. Øredobbene kommer i flere ulike emaljefarger. 398,-
2. Lioness armbånd med sort emalje, 598,- / Steel enamel - emaljering 598,-
3. Emalje-hoops, 398,- og kort kjede med sorte emalje, 398,- 
4. Enamel Tile emalje-armbånd, 449,- i kombinasjon med Wild Nature armbånd og 6 mm snake-armbånd 398,-Vakre emalje-smykker. Kolleksjonen Antionette kommer i en helt nydelig halvtransparent blåfarge kombinert med brokade-mønster. Her sammen med kolleksjonen Sophistication i blått glass. 

Relaterte artikler

Tile og Miyuki-armbånd

Tile og Miyuki-armbånd

Gi deg selv en kick-start på 2023. Sesongens nye armbånd kommer i de herligste farger og materialer. Her finner du steiner, skjell, ferskvannsperle...

Les mer
Pure Steel

Pure Steel

Stålsmykkene er designet av A&C Oslo og laget av høyglanspolert stål. De kommer enten i rent stål eller belagt med ekte gull. Designet er klassisk...

Les mer
Steel Enamel Coll

Steel Enamel Coll

Kule stramme øreringer og ringer i gullbelagt stål og emalje. Nå er det farger som gjelder! Gi antrekket ditt det lille ekstra med tøffe, fargerike, e...

Les mer
Sophistication

Sophistication

Nyhet! Kolleksjonen Sophistication består av smykker dekorert med håndslipt glass i dype sofistikerte farger og glitrende krystalldetaljer. Serien har...

Les mer