Perler til enhver anledning

Vakre perler er aldri feil. Her i A&C Oslo har vi flere smykker med perler – både varianter med beads i ulike farger og klassiske ferskvannsperler. Våre smykker med perler er et tidløst tilbehør som vil tilføre et hint av eleganse uansett hvordan du velger å bære det. Her i A&C har vi både klassiske perleøredobber og kjeder med rene ferskvannsperler og et lekkert utvalg som matcher sesongen.

 

 

 

Armbånd med perler og halvedelstener 

Perler er noe som kan bæres like godt av unge som eldre! Armbånd med perler er både fint til hverdags og når du skal pynte deg litt ekstra. En vakker kombinasjon av subtil og fremtredende! Perlearmbånd er et flott tilbehør til omtrent enhver anledning. Med et bredt utvalg av perlesmykker er et perlearmbånd noe som passer til damer med ulik stil.Ta en titt på våre vakre armbånd med perler og finn din favoritt!
Se alle armbånd med perler


Øredobber med perler

Klassisk og tidløst. Rett og slett. Vi har også lange øredobber og perler på hoops for en avslappet og kul stil. Den klassiske perleøredobben er heller ikke utelatt.

Perlekjeder på nye måter

Skap litt spenning ved å bruke perlekjeder på nye måter. Bruk det til et uventet antrekk - eller lag på lag med andre smykker. Kjeder som er laget i en miks av ferskvannsperler og andre materialer er også noe vi ser mye til i motebildet.

Kjede med ferskvannsperler 

Et sikkert valg til en simpel t-skjorte eller den lille sorte.

 

Perler gjennom tidene 

Smykker med perler har lenge vært fremtredende i moten, men det på ulike måter. La oss ta en titt på hvordan bruken av perler har utviklet seg gjennom de siste tidene. 

Klassiske perlearmbånd til damer har vært til stede i mange år, faktisk helt tilbake siden f. Kr! I nyere tider har vi personer som Coco Chanel og Katharine Hepburn som inspirerte med sitt perlebruk på 20-tallet. Etter “Den store depresjonen” ble perler et populært tilbehør i Hollywood, men på denne tiden tok perlemoten en vending mot mer organiske og tykkere variasjoner. Under krigen ble perler et dyrebart tilbehør for damer, da det ikke var mye annet de kunne bruke til å pynte seg når anledningen tillot det. 

Etter krigen begynte perler å bli brukt i mer surrealistiske sammensetninger. Salvador Dali designet blant annet en brosjé med rubiner som lepper og perler som representerte tenner. På samme tid tok også Alfred Philippe i bruk perler i sine vakere kreasjoner. Mot 50-tallet var perler nok en gang et symbol på eleganse – denne gangen i form av enkle utsmykninger, som det klassiske perlekjedet og helt enkle perleøredobber. Mer skulle ikke til for et hint av eleganse.

Mot 60 tallet ble det brukt falske perler i hytt og pine, men samtidig ble det mot slutten nok en gang et symbol på rikdom. 

Etter en pause på 70 tallet som perlene tilbake på banen i 80-årene. På den tiden var perler fremtredende både i form av masse farger, eksperimentelle sammensetning og lag på lag, men også – som alltid – som et symbol på eleganse og femininitet. Dette spesielt takket være prinsesse Diana. 

I dag finner du perler i mange forskjellige former, og i friske kombinasjoner med farger og beads. Vi leker oss med ulike uttrykk og "alt er lov". Hos oss finner du derfor alltid nye spennende designs hvor perler inngår. Du vil også finne de klassiske perlesmykkene hos oss. Vi lar det være opp til deg om du vil bære de på klassisk vis, eller bruke de i uventede og gøyale kombinasjoner! 

 

Se alle øredobber med perler

Se alle kjeder med perler