Sculptor er i ferd med å bli ny

A True Love Story

Historien om Arts & Crafts  startet for lenge siden.  Den handler om Birgit fra Norge.  Hun var en ung jente som var litt mer eventyrlysten enn det som var normalt på den tiden.  Hun drømte om å reise til Østen.  Og da hun var 21 så dro hun av gårde med en lastebil fra London til Kathmandu.  I dag er jo dette ikke så uvanlig, men den gang var dette veldig uvanlig.  Det var hverken internett eller mobiltelefon, og hun satt og humpet på en lastebil gjennom både Iran og Afghanistan, helt til hun nådde Nepal.

Historien hadde ikke blitt noe av om det ikke var for Franz fra Nederland, han var et par år eldre, og han hadde kjøpt en gammel bil sammen med en venn, og la i vei på den samme lange reisen.  De reiste begge to gjennom sand og ørkener, over fjell og gjennom mange land.

En vakker dag, så møttes de på en gyllen strand i Sri Lanka.  De ble forelsket og bestemte seg for å fortsette reisen sammen.  Og den skulle vare helst til evig tid.

Da pengene tok slutt,  hadde de akkurat nok penger til å kjøpe en billig billett, så dro de til Japan.

Der begynte de å lage smykker og selge på gata.  Noe av det første de startet med var å lage smykker av norske femøringer med elg på.  Men så oppdaget de Swarovski krystallene.  Da var det gjort, og det ble en kjempesuksess.

Birgit og Franz fortsatte sine eventyr i mange år.  De reiste rundt hele Japan i en bitteliten bil og solgte smykker.  De flyttet siden til Filippinene hvor de bygget seg et herlig bambushus på en hvit jomfruelig strand, som i dag er blitt verdensberømt.  Den heter Boracay.  Men Birgit og Franz var de første til å bosette seg der, midt på the White beach, akkurat der Sheraton ligger i dag.

Etter 6 år på veien kom de hjem til Norge, og startet virksomheten sin i Norge.  Til å begynne med helt i det små, men med en masse kreativitet og pågangsmot så vokste Arts & Crafts raskt.  De ble de første til å drive med norsk design av motesmykker.  Den første butikken startet i Bogstadveien, og etter noen år var det butikker over hele landet.  Birgit vant flere priser fra både Innovasjon Norge og fra magasinet Henne og KK som årets kvinne og som Årets grunder. 

Merket Arts & Crafts ble solgt i butikker i både Kina og Japan, i Italienske varehus, de stilte ut på messen i Paris. 

I dag så er Arts & Crafts et kjent norsk designmerke som er kjent for kvalitet og eget design.  Smykkene er tegnet i Norge, og er alle unike designsmykker.  De er laget av kvalitetsmaterialer, og er dekorert med Swarovski krystaller.  Alle smykker er allergisikre, og inneholder ingen skadelige materialer.  Ørestiften er laget av titan, det samme som brukes i hofteproteser.

Arts & Crafts er veldig nøye på sine produsenter og jobber med etisk handel.  Vi forsikrer oss om gode arbeidsforhold og at ikke noe barnearbeid blir benyttet.  I tillegg hjelper vi aktivt med å bygge opp barnehjem for foreldreløse barn i India. 

 Alle kan bruke Arts &  Crafts smykker og det er veldig fine gaver å gi bort.