Guide: Slik finner du riktig ringstørrelse

Selv om ringer kan være en vakker og meningsfull gave eller et fantastisk tilbehør for deg selv, kan det være vanskelig å finne den perfekte størrelsen. Enten du kjøper en ring online eller i butikk, er det viktig å velge en ring som passer perfekt på fingeren din. Spesielt når vi bestiller på nett kan det være vanskelig å finne den riktige størrelsen på ringer. Da gjelder det å ha noen smarte knep på lur. Nettopp derfor har vi laget denne ringstørrelse-guiden! 

Bruk denne ringstørrelse guiden til å finne den rette størrelsen

I denne guiden vil vi utforske alt du trenger å vite om ringstørrelser. Vi vil se på hvordan du måler fingeren din for å finne riktig størrelse, forskjellige standarder for ringstørrelser, og hva du skal gjøre hvis du kjøper en ring som ikke passer. Enten du kjøper en gave, eller en ring til deg selv, vil denne guiden gi deg all informasjonen du trenger for å finne den perfekte størrelsen. Så la oss komme i gang og finne din ideelle ringstørrelse!

Hva burde jeg tenke på når jeg skal velge ringstørrelse? 
Nå, det kan jo fort være litt vanskelig å vite hvordan ringen i det hele tatt skal sitte på fingeren. Dette er jo i bunn og grunn en smakssak, men en god tommelfingerregel er at den skal være komfortabel og løs nok til at den glir over knokkelen med litt hjelp. Utover dagen vil faktisk fingrene våre kunne ha ulike størrelser. Dette på grunn av temperatur og press som fører til at vi kan hovne opp. Skal du måle størrelsen på fingeren din er det derfor lurt å gjøre dette flere ganger for å se hva som virker som
normaltilstanden til fingrene. 


Hva er vanlige ringstørrelser? 
Alle våre justerbare ringer kommer i størrelse 56 som utgangspunkt. De andre ringene kommer som regel i tre ulike størrelser, 53, 56 og 59, som passer de aller fleste. I tillegg har vi unisex-ringer som også er tilpasset han. Unisex-ringene kommer i størrelse 56, 60, 64 og 68. Vi råder deg også til å gå en størrelse opp på brede ringer da de kan føles litt trangere. 

Se alle one size og justerbare ringer 

Se alle ringer som kommer ulike størrelser

Se bare unisex-ringer (som også har større størrelser

Hvordan måler du størrelsen på deg selv? 
En enkel måte å finne ringstørrelsen din er å bruke en tråd eller lignende for så å markere hvor tråden overlapper. Deretter måler du opp (i millimeter) hvor lang tråden er. Bruker du den visuelle fremstillingen vi har lagt til her kan du enkelt se hvilken størrelse som tilsvarer dine mål. Du kan også måle diameteren på en av ringene du allerede har og som du vet er en god størrelse. Eksempel: Størrelse 56 tilsvarer en omkrets på 56 mm, og diameter på 17,8 mm

Hva om jeg bestiller feil ringstørrelse? 
I A&C har du 14 dagers returrett på ubrukte varer. Det er da lov til å prøve ringen, og passer den ikke kan du sende det tilbake. Dersom du vil angre på kjøpet, returnerer du varen i samme stand som du mottok den og legger ved utfylt angrerettsskjema som ligger sammen med ordrebekreftelsen på e-post. Du vil da få tilbakeført det du har betalt innen en uke fra vi har mottatt returen hos oss. Kjøper betaler returporto.